13 Şubat 2011 Pazar

ŞARAP VE ÇİKOLATA

Y üksek alkollü içkilere gelince,eğer meyveli ve yumuşak kokularını yayacak kadar uzun süre eskitilmemişlerse,çikolata ile tavsiye edilmezler.Ama bir yıllık iyi bir romu,en az beş yıllık bir konyağı,en az on yıllık malt viskiyi,ameretto ve cointreau gibi tatlı likörleri çikolata ile birlikte servis yapabilirsiniz.
Kırmızı şaraplardaki tanin genelde çikolatanın aromasını algılamamızı engeller,ancak bu durum şarabın eskiliğine göre değişir,mesela yatırılarak bekletilmiş bir baroloyu düşünmeniz yeter.Daha asitli beyaz şaraplar ise çikolataya eşlik etmek için kesinlikle uygun değildirler.Kısacası bazılarının önerdiği gibi çikolata ile şampanyada iyi gitmez.OysaMoscato,Banyuls.Marsala.Porto gibi doğal tatlı şaraplar meyveli tatlarıyla çikolatayı yüceltirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınız için teşekkürler...